Следвайте Гласове в ТелеграмКаузата в Ловеч да бъде доизградено първото основно

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКаузата в Ловеч да бъде доизградено първото основно
Коментари Харесай

Концерт Новорождение събра средства за доизграждане на първото православно училище у нас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Каузата в Ловеч да бъде доизградено първото главно православно учебно заведение " Св. Седмочисленици " препълни огромната зала на Софийската опера и балет на 20 декември. С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, се организира тържественият благотворителен християнски концерт „ Новорождение ". За четвърти път уредник е фондация " Нашият дом е България ".

За 4- ти път Пламен Пламенов Мирянов и екипът му от фондация " Нашият дом е България " провеждат християнски концерт с благотворителна идея

Тържественото събитие беше намерено с благослов от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил

Според екипа на фондация " Нашият дом е България ", който от 3 години провежда най-големите християнски концерти в страната, главните стълбове за създаване на крепко и съзидателно общество са консолидираното на наложително вероучение в просветителната система на България, вярата в Спасителя, четенето и използването на мъдростта от Светата Библия, наличието в Светата Църква и животът съгласно Христовия закон като най-голям честен връх и етичен пример в нашия свят.

В " Новорождение " прозвучаха тържествени песнопения като тропар, кондак, катавасии и величание за Рождество от хора на софийските свещеници с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов и разбъркан хор при храм " Света София " с диригент Славил Димитров.

За първи път беше показана красивата ария " Име Твое, популярност Твоя " в възхвала на Пресвета Богородица от националните певици Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови. На сцената бяха прочетени и рецитирани наизуст свещени текстове като пророчества за идването на Месията, евангелския роман за Рождество Христово, както и 5-а глава от Евангелие от Матея за проповедта на планината от Мариан Маринов, Янко Лозанов и Пламен Пламенов Мирянов.

Солистката на отбор Филип Кутев - Нели Андреева, извърши завладяващи християнски песни дружно с женски хор " Нуша ", оркестър " Кварто " и другари и солисти при отбор " Филип Кутев ". Във втората третина на концерта група Б.Т.Р. наелектризира въздуха на изящната барокова зала с песните " Коледа " и " Моята мощ " още веднъж с съпровод на струнен оркестър " Кварто ". Братя Владигерови подвигнаха настроението със своето неповторимо жизнерадостно джаз звучене.

Пламен Пламенов Мирянов и квартет  “Армейска песен ”

В края на концерта квартет " Армейска ария " дружно с Пламен Пламенов Мирянов още веднъж подчертаха християнския дух с тържествени песни и песнопения като Псалом 135, " Чистая Дево ", " Говори, Господи " и " О, свята нощ " за край. На сцената си партнираха с оркестър " Кварто " и разбъркан хор при храм " Света София ".

Водещ на събитието беше Галина Димитрова, а в програмата участваха и Олга Цветкова с осъществяване на " Аве Мария " и Деница Димитрова с съпроводи с арфа. Акцент в концерта беше соловото осъществяване за цигулка на 9-годишната Катерина Михайлова на пиесата " Аве Мария " от Бах-Гуно.

Мариан Маринов

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР